Transport Online - Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein

Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein

Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein
20-07-2018 17:03 | Aanvaringen | auteur ANP

AMSTERDAM - De aanvaring van een veerpont op het Amsterdamse IJ op 6 mei tegen de De Ruijterkade bij het Centraal Station is veroorzaakt door een menselijke fout. De schipper voer met te hoge snelheid op de kade af, blijkt uit onderzoek van vervoersbedrijf GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Dertien mensen raakten door de botsing gewond. Een opvarende liep een gebroken pols op en een zwangere vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis. De anderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Het vermoeden was aanvankelijk dat de linkerschroef kapot was, maar de snelheid blijkt nu de oorzaak van de aanvaring.

Het GVB onderzocht ook nog twee andere botsingen, op 11 en 15 mei. Die werden veroorzaakt door een technisch mankement in de vaarhendel.

"We vinden het heel erg dat onze reizigers en schippers dit meegemaakt hebben en zijn hiervan geschrokken'', vertelt Mark Lohmeijer, directeur Techniek en Operatie van GVB. Het vervoersbedrijf heeft maatregelen getroffen en de technische mankementen verholpen. Een woordvoerster wilde niet zeggen wat de consequenties zijn voor de betreffende kapitein. "We hebben passende maatregelen genomen.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions