Transport Online - Negen mensen gewond bij aanval in bus Lübeck

Negen mensen gewond bij aanval in bus Lübeck

Negen mensen gewond bij aanval in bus Lübeck
20-07-2018 15:48 | Buitenland | auteur ANP

LÜBECK - [update 22:50 uur] Onder de gewonden die vielen toen een man instak op buspassagiers in Lübeck (Duitsland) zijn twee Nederlanders. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om twee mannen van 21 jaar oud. In totaal raakten tien mensen gewond. Vijf van hen zijn naar ziekenhuizen gebracht en drie zijn er ernstig aan toe. Over de toestand van de Nederlanders is niets bekend.

Ooggetuigen vertelden dat de dader, een 34-jarige man van Iraanse afkomst, in de volle lijnbus van Lübeck naar Travemünde een keukenmes tevoorschijn haalde en mensen begon te steken. De chauffeur stopte de bus onmiddellijk en opende de deuren, waardoor inzittenden konden vluchten. In het handgemeen dat vervolgens ontstond slaagden passagiers erin om de dader te overmeesteren en over te dragen aan de politie, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Lübeck.

De motieven van de dader zijn onbekend. Het OM stelt dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terreuraanslag gaat, maar zegt ook dat "niets kan worden uitgesloten". De man had een rugzak bij zich met brandbaar materiaal.

Volgens Omrop Fryslân komen de Nederlanders uit Friesland. Een van hen zou nog in het ziekenhuis liggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions