Verbazing over sponsordeal busbedrijf Hermes

Verbazing over sponsordeal busbedrijf Hermes
20-07-2018 14:19 | Algemeen | auteur ANP

DEN BOSCH - De aankondiging dat busbedrijf Hermes de komende twee seizoenen shirtsponsor is van voetbalclub FC Eindhoven heeft in de Brabantse politiek tot verbazing geleid. Drie linkse partijen in Provinciale Staten vinden dat sponsoring van een voetbalclub niet hoort bij de zorgvuldige besteding van overheidsgeld.

Volgens coalitiepartij SP en de oppositiepartijen PvdA en GroenLinks mist het busbedrijf bovendien gevoel voor maatschappelijk sentiment vanwege het conflict dat buschauffeurs met hun werkgevers hebben over hoge werkdruk en hun cao. De drie partijen hebben daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Hermes is een dochterbedrijf van Connexxion en verzorgt al jaren het busvervoer in de regio Eindhoven. Het bedrijf krijgt daarvoor subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Buschauffeurs voeren al maanden actie voor vermindering van de werkdruk en hogere lonen. Begin deze maand werd een akkoord bereikt over een nieuwe cao, al moeten de vakbondsleden er nog wel mee instemmen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden