Transport Online - DNHK positief over de versnelde uitbreiding van de Duitse infrastructuur

DNHK positief over de versnelde uitbreiding van de Duitse infrastructuur

DNHK positief over de versnelde uitbreiding van de Duitse infrastructuur
20-07-2018 11:21 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Om de uitbreiding van de infrastructuur te bespoedigen, heeft de Duitse regering een wet voorgesteld om de planning te versnellen. Het bondskabinet heeft tijdens de bijeenkomst in Berlijn haar goedkeuring gegeven aan het door de Minister van Verkeer, Andreas Scheuer, ingediende wetsontwerp om de plannings- en goedkeuringsprocedures voor de uitbreiding en de nieuwbouw van de vervoersinfrastructuur te stroomlijnen.

De Minister formuleerde het doel als volgt: "We moeten knelpunten wegnemen zonder tijd te verliezen! Onze middelen moeten snel worden ingezet voor concrete renovatie, uitbreidings- en nieuwbouwmaatregelen. De plannings- en goedkeuringsprocedures worden eenvoudiger, efficiënter, transparanter en sneller. We willen dubbele procedures vermijden, bureaucratie verminderen, transparantie en digitalisering bij burgerparticipatie vergroten en juridische stappen sneller afronden".

In sommige gevallen worden bestaande voorschriften inzake procesversnelling opgevolgd. Dit zou het mogelijk moeten maken om investeringen die tijdens de vorige zittingsperiode reeds zijn ingezet, snel uit te voeren.

Het wetsontwerp voorziet onder meer in de bundeling van de hoorzittings- en planologische goedkeuringsprocedures bij de spoorwegautoriteiten, in bepaalde gevallen een voorlopige goedkeuring om voorbereidende maatregelen te treffen voordat de bestemmingsvergunning is afgegeven, de publicatie van alle planningsdocumenten op het internet en een snelle afronding van de gerechtelijke procedures, onder meer doordat er maar een instantie voor spoorwegprojecten verantwoordelijk zal zijn.

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) juicht deze stap van de Minister van Verkeer van harte toe. "Het is zeer verheugend om enige beweging in deze kwestie te zien. In de afgelopen maanden hebben we de regering van NRW verschillende mogelijkheden gepresenteerd om de plannings- en goedkeuringsprocedures te stroomlijnen en samen te voegen naar het Nederlandse model van de zogenaamde 'crisis- en herstelwet'. We zijn zeer verheugd dat deze aanpassingen nu niet alleen op deelstaatniveau plaatsvinden, maar ook op federaal niveau worden doorgevoerd", aldus Günter Gülker, directeur van de DNHK.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions