Transport Online - Nieuwe cao voor verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa

Nieuwe cao voor verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa

Nieuwe cao voor verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa
20-07-2018 10:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - De 1.200 medewerkers van de golfkartonfabrieken van Smurfit Kappa in Nederland hebben een nieuwe cao. Met terugwerkende kracht krijgen ze vanaf 1 juni 2018 een loonsverhoging van 2,75 procent, en nog een op 1 juni 2019.

Ook wordt de werkdruk verminderd: het aantal overuren neemt met 20 procent af en de regeling voor de zogenoemde ‘kwartaaldagen’ zijn uitgebreid en geldt vanaf nu tot 67 jaar. Deze extra dagen bieden werknemers vanaf 58 jaar een extra dag rust per kwartaal en zijn ervoor om het werk beter vol te houden tot aan het pensioen.

Albert Kuiper, bestuurder FNV Procesindustrie: "Het loon gaat omhoog, de werkdruk omlaag en het is beter vol te houden. Drie elementen die voor de medewerkers van Smurfit Kappa heel erg belangrijk zijn. En daarbij hebben we aanvullende afspraken gemaakt om de komende twee jaar niet stil te gaan zitten. We onderzoeken ondertussen de mogelijkheden voor een generatiepact en een eerlijkere verdeling van de pensioenpremie van de werknemers."

De cao loopt van 1 juni 2018 tot 1 juni 2020. De leden kunnen nog tot september stemmen over het akkoord. De cao voor Smurfit Kappa Corrugated geldt voor alle werknemers bij de golfkartonfabrieken in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions