Transport Online - Vincenzo Nibali staakt strijd met gebroken rugwervel

 


Vincenzo Nibali staakt strijd met gebroken rugwervel

Vincenzo Nibali staakt strijd met gebroken rugwervel
19-07-2018 23:06 | Sport | auteur ANP

ALPE D'HUEZ - Vincenzo Nibali gaat vrijdag niet meer van start in de Tour de France. De Italiaanse kopman van Bahrein-Merida heeft een ruggenwervel gebroken, is gebleken uit onderzoek in het ziekenhuis.

Nibali, winnaar van de Tour in 2014, ging donderdag in het slot van de twaalfde etappe onderuit. Eerst leek een motor die moest uitwijken voor het publiek de oorzaak, maar op beelden is te zien dat Nibali tegen het asfalt ging na een botsing met toeschouwers. Nibali hervatte vrij snel de koers en wist de achterstand op de koplopers beperkt te houden. Meteen na de finish meldde de renner al veel last van zijn rug te hebben.

"Ik ben net terug in het hotel. Helaas is het resultaat van het medisch onderzoek niet goed voor me. De wervelbreuk is bevestigd. Ik ga morgen naar huis voor een periode van herstel. Bedankt voor alle steunbetuigingen'', schrijft Nibali op Twitter.

In het algemeen klassement nam Nibali na donderdag de vierde plaats in, met een achterstand van 2.37 op leider Geraint Thomas.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden