Clicky

 
Transport Online - Toch onderzoek Maleisië naar dood Ivana Smit

Toch onderzoek Maleisië naar dood Ivana Smit

Toch onderzoek Maleisië naar dood Ivana Smit
19-07-2018 12:33 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Maleisische autoriteiten doen toch onderzoek naar de dood van het Nederlandse model Ivana Smit. De patholoog-anatoom houdt in augustus meerdere dagen zitting om te bepalen of er sprake is van verdachte omstandigheden. Als dat het geval is kan hij de zaak doorverwijzen voor strafrechtelijk onderzoek.

Advocaat Sébas Diekstra bevestigt berichtgeving over de zaak in Maleisische media. "Het is heel goed te vernemen dat er nu toch nader onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak.''

De achttienjarige vrouw overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Op haar lichaam is letsel aangetroffen dat ze mogelijk al voor de val had opgelopen. Ook zijn er sporen van drugs in haar lichaam gevonden.

Strafrechtelijk onderzoek

"De politie zei in eerste instantie dat ze was gevallen, zonder daar een persoon aan te koppelen. Zo werd het dezelfde dag nog afgedaan'', zegt Diekstra. De familie van de vrouw begon daarop een campagne om nader onderzoek af te dwingen.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie is ook bezig met een oriënterend onderzoek. Of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek gaat komen, is nog niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions