Clicky


Werkonderbreking voor meer loon door werknemers Menzies World Cargo op Schiphol

Werkonderbreking voor meer loon door werknemers Menzies World Cargo op Schiphol
19-07-2018 11:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Vandaag leggen werknemers van vrachtafhandelingsbedrijf Menzies World Cargo (MWC) op Schiphol het werk neer tijdens de ploegendienst van 05.00 tot 07.00 uur en van 07.00 tot 09.00 uur. Dit is de eerste actie nadat vanmiddag om 13.00 uur het ultimatum over een nieuwe cao verstreek.

Grote actiebereidheid

Volgens vakbondsbestuurder van FNV Luchtvaart Egon Groen is de actiebereidheid enorm. "Vrijwel alle ingeroosterde Menzies-werknemers gaan meedoen aan de werkonderbreking." De werknemers eisen een loonsverhoging van 3,5% met een bodem van 1.000 euro bruto inclusief automatische prijscompensatie per contractjaar. Hun werkgever biedt maximaal twee keer 300 euro bruto.

Meer loon

Harry Koolbergen, allround medewerker bij MWC: "Vanwege de crisisjaren hebben we jarenlang genoegen genomen met alleen de inflatiecorrectie. Nu de crisis lang en breed achter de rug is, is het tijd dat we iets terugkrijgen voor onze loyaliteit. We blijven actievoeren tot Menzies met een beter loonbod komt."

Sector-cao

Sinds juli 2016 is er geen nieuwe cao bij MWC afgesproken en ontvingen de medewerkers alleen een inflatiecorrectie. Groen: "De vrachtafhandelaars op Schiphol concurreren met elkaar door te bezuinigen op personeel. Die strategie heeft nergens toe geleid. Eén cao voor de hele sector is de oplossing. Dit leidt tot een sterkere marktpositie voor de bedrijven en betere arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Een sector-cao zoals we ook onlangs met de werkgevers in de passagiers- en bagageafhandeling zijn overeengekomen. Helaas zijn de werkgevers in de vrachtafhandeling van de onderhandelingstafel weggelopen."