Transport Online - Primeur: eerste transactie volgens iSHARE door Secure Logistics

Primeur: eerste transactie volgens iSHARE door Secure Logistics

Primeur: eerste transactie volgens iSHARE door Secure Logistics
19-07-2018 10:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DELFT -  Secure Logistics - leverancier van identiteits- en toegangssystemen in de logistieke sector - heeft als eerste in Nederland volgens de afspraken van het iSHARE Afsprakenstelsel data gedeeld. Deze eerste iSHARE transactie past in de strategie van Secure Logistics om de efficiency in de haven-, logistieke en industriële sector te vergroten met behulp van standaardisatie.

Secure Logistics paste haar XS-Key software aan conform de technische specificaties van het iSHARE Afsprakenstelsel en slaagde er als eerste partij in om een succesvolle verbinding te maken met de iSHARE Beheerorganisatie.

Met de XS-Key software verschaffen klanten van Secure Logistics toegang tot beveiligde locaties aan personen die in het bezit zijn van een XS-Key (CargoCard, PortKey of Digital Safety Passport). Voor het verkrijgen van een XS-Key valideert Secure Logistics de identiteit van de aanvrager.

Met iSHARE wil Secure Logistics haar klanten extra toegevoegde waarde bieden. iSHARE zorgt ervoor dat klanten, zoals containerterminals en havens, geen tailormade connectie nodig hebben wanneer zij willen aansluiten op de systemen van Secure Logistics of van andere partijen. Dat scheelt aanzienlijk in tijd en kosten.

Deze primeur is voor Secure Logistics een eerste stap om iSHARE Identiteitsprovider te worden. iSHARE helpt om de interoperabiliteit van Secure Logistics identiteiten te vergroten. Deze zullen makkelijker bij meerdere partijen kunnen worden ingezet om toegang te verschaffen.

Deze eerste iSHARE transactie vond plaats in een proefopstelling. De verwachting is dat in 2019 klanten van Secure Logistics de eerste vruchten plukken van de software powered by iSHARE.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions