Clicky


XPO Logistics-chauffeur René Pioche rijdt al 20 jaar voor de Tour de France

XPO Logistics-chauffeur René Pioche rijdt al 20 jaar voor de Tour de France [+video]
19-07-2018 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LYON -  XPO Logistics, een wereldwijde topleverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft 55 ervaren chauffeurs die met de Tour de France meereizen en een cruciale rol spelen bij het verlenen van logistieke ondersteuning aan het evenement. Tegen de tijd dat de kampioen dit jaar de finishlijn over rijdt, hebben XPO-trucks 360 ton materiaal vervoerd over 3.350 kilometer.

De chauffeurs voor de Tour worden geselecteerd door XPO-specialisten in transportevenementen op basis van betrokkenheid, veiligheid en teamspirit. Sommigen ondersteunen de Tour de France al tientallen jaren, waarbij één chauffeur - René Pioche - officiële erkenning krijgt van Tour-organisator A.S.O. om zijn twintigste jaar te vieren.

Luis Gomez, managing director-transport, XPO Logistics Europe, zei: "Ons succes in moving the Tour de France is afhankelijk van de professionaliteit, passie en toewijding van onze chauffeurs. Het zijn helden achter de schermen, die 23 opeenvolgende dagen van onze eigen 'tijdritten' leveren en zo bijdragen aan een onvergetelijke ervaring. "