Clicky

 
Transport Online - Personeel VDL Nedcar staakt voor nieuwe cao

Personeel VDL Nedcar staakt voor nieuwe cao

Personeel VDL Nedcar staakt voor nieuwe cao
19-07-2018 09:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BORN - Werknemers van autofabriek VDL Nedcar in Born leggen vanaf donderdagavond het werk voor 48 uur neer. De staking maakt deel uit van een groot aantal werkonderbrekingen in de metaalsector voor een betere cao. De acties begonnen een maand geleden nadat onderhandelingen met werkgevers op niets waren uitgelopen.

Hoeveel medewerkers meedoen aan de actie, weten de vakbonden nog niet. Bij een eerdere staking in juni telden ze een kleine 2000 stakers. Maar ook als een kleiner deel van de 7200 medewerkers staakt, heeft dat gevolgen voor de productie.

De werkonderbreking zet daarom de verhouding tussen het bestuur en het personeel van de Limburgse fabriek op scherp. Directeur Paul van Vuuren van VDL Nedcar waarschuwde dat de acties de relatie tussen VDL Nedcar en partner BMW op het spel zetten.

Volgens de ondernemingsraad van VDL Nedcar zijn medewerkers in de aanloop naar actie geïntimideerd door leidinggevenden. Werknemers werden persoonlijk gevraagd of ze van plan waren te staken. Vervolgens zouden ze te horen hebben gekregen dat hun promotiekansen afnemen als ze staken. "In onze ogen pure intimidatie'', zegt OR-voorzitter Jean Wouters.

VDL Nedcar ontkent die aantijging, maar erkent dat medewerkers is gevraagd naar hun bereidheid te staken. Het bedrijf wilde daarmee nagaan wat de gevolgen van de werkonderbreking zijn voor de productie, stelt een woordvoerder.

Werknemers van de vestigingen van Fokker in Woensdrecht, Papendrecht, Hoogeveen en Amsterdam staken het werk donderdagochtend voor 24 uur. Ook personeel van metaalbedrijven uit de regio Delfzijl staakt dan en er wordt actie gevoerd voor het kantoor van werkgeversorganisatie FME in Groningen.

De cao Metalektro geldt voor circa 150.000 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden