Transport Online - Google in beroep tegen boete

Google in beroep tegen boete

Google in beroep tegen boete
18-07-2018 16:30 | Buitenland | auteur ANP

MOUNTAIN VIEW - Google gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie woensdag heeft opgelegd. Het bedrijf moet een recordbedrag van 4,34 miljard euro betalen voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android.

Google zegt in een reactie: ''Android heeft meer keuze voor iedereen gecreëerd, niet minder. Een levendig ecosysteem, snelle innovatie en lagere prijzen zijn klassieke kenmerken van robuuste concurrentie.''

Het bedrijf moet ondanks de beoogde juridische stappen het geld meteen naar Brussel overmaken. Het bedrag wordt op een geblokkeerde rekening vastgezet, aldus Eurocommissaris Margrethe Vestager, tot de definitieve uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Dat kan overigens jaren duren, maar als de commissie de zaak wint dan wordt het bedrag daarna verdeeld over de 28 lidstaten via dezelfde sleutel als ze aan de EU afdragen.

Volgens Vestager heeft Google sinds 2011 illegale, beperkende voorwaarden opgelegd aan telefoonfabrikanten. Het bedrijf eiste dat zij de browser Chrome en de zoekmachine Google Search op hun smartphones en tablets zouden installeren om gebruikers toegang tot de app-winkel Google Play te bieden.

Ongeveer 80 procent van alle mobiele apparaten draait op Android.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions