Transport Online - Zes corrupte havenmedewerkers opgepakt

Zes corrupte havenmedewerkers opgepakt

Zes corrupte havenmedewerkers opgepakt
18-07-2018 14:30 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Op dinsdag 10 juli heeft de landelijke recherche in een opsporingsonderzoek naar corrupte havenmedewerkers, zes aanhoudingen verricht. De mannen, in de leeftijd van 25 tot 56 jaar en woonachtig in Rotterdam, Ridderkerk, Schiedam en Rijswijk worden onder andere verdacht van het invoeren van 150 kilo verdovende middelen en het in georganiseerd verband verstrekken van gegevens aan criminelen.

De Dienst Landelijke Recherche, onder leiding van een officier van justitie bij het OM in Rotterdam, heeft in april zicht gekregen op een crimineel samenwerkingsverband en corrupte medewerkers die betrokken zouden zijn bij de import van verdovende middelen via de haven van Rotterdam. Het crimineel samenwerkingsverband leverde informatie waarmee containers met verdovende middelen uit de haven gehaald konden worden.

Van de zes verdachten die zijn aangehouden worden er vier verdacht van niet-ambtelijke corruptie, zij waren werkzaam bij een containerbedrijf en een container depot in de haven. Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten zijn een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens en een groot contant geldbedrag aangetroffen.

Het HARC-team in Rotterdam, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en Openbaar Ministerie heeft bijstand verleend bij het in beslag nemen van de 150 kilo cocaïne die verstopt zat tussen een lading ananassen. De officier van justitie benadrukt dat de samenwerking van politie en justitie, zowel lokaal als landelijk, van essentieel belang zijn bij dit soort onderzoeken om zodoende met elkaar de corruptie in de haven op te sporen en te bestrijden.

De zes mannen zijn vrijdag 13 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions