Clicky

 
Transport Online - Weer Russische kritiek op MH17-onderzoek

Weer Russische kritiek op MH17-onderzoek

Weer Russische kritiek op MH17-onderzoek
18-07-2018 10:05 | Ongevallen | auteur ANP

MOSKOU - Rusland heeft weer kritiek geuit op het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het ook "schandalig'' dat Nederland de Oekraïense autoriteiten niet verantwoordelijk houdt voor het feit dat het luchtruim boven het oosten van Oekraïne niet was gesloten, ondanks de vijandigheden op de grond.

Het ministerie kwam vier jaar na de ramp met de kritiek. Nabestaanden van de slachtoffers stonden dinsdag bij stil bij de gebeurtenis.

Moskou klaagt dat "Nederland niet toestond dat Rusland deelnam aan het Joint Investigation Team (JIT)''. Ook zou "essentiële informatie'' die Rusland verstrekte aan de onderzoekers vrijwel volledig zijn genegeerd. Het steekt volgens het ministerie dat Oekraïne wel JIT-lid is en "wegkomt met het achterhouden van belangrijke informatie'', zoals radargegevens.

Het toestel van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, is afgevuurd uit een installatie van het Russische leger.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions