Clicky

 
Transport Online - VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel

VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel

VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel
17-07-2018 14:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BORN - Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.

In de metaalsector vinden nu al weken stakingen plaats. VDL Nedcar is al twee keer getroffen, met als gevolg dat het bedrijf kampt met een productieachterstand van 2200 auto's. En juist in deze tijd van het jaar praat de directie altijd met BMW over de plannen voor de toekomst. Dan is het "geen reclame'' als huidige productieafspraken niet worden nagekomen, vindt de directie.

De vakbonden hebben al weer een nieuwe staking aangekondigd. Vanaf donderdagavond leggen medewerkers in Born voor 48 uur het werk neer. Een kleine groep stakers kan al voldoende zijn om de productie flink te verstoren.

Bij VDL Nedcar werken 7200 mensen. Zij maken voor BMW zowel Mini's als een BMW-model. Een eventuele breuk met BMW zou grote gevolgen voor de werkgelegenheid kunnen hebben. Vakbondsbestuurder Hans Wijers van de FNV weet dat er zorgen leven over de banden met BMW. Maar hij denkt niet dat alles zo'n vaart zal lopen. Hij wijst erop dat BMW in Duitsland zelf ook wel eens te maken heeft met stakingen.

Andere metaalbedrijven waar de laatste tijd wordt gestaakt zijn bijvoorbeeld DAF, Fokker, Siemens en Scania. De vakbonden maken zich onder meer hard voor een stevige loonsverhoging. Werkgeversorganisatie FME probeert al een tijdje om het overleg te hervatten, maar de bonden willen alleen praten als FME afstand neemt van een aantal voorgestelde verslechteringen. De cao metalektro geldt in totaal voor ongeveer 150.000 werknemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats