Transport Online - Weer miljardendeals op Farnborough Airshow

Weer miljardendeals op Farnborough Airshow

Weer miljardendeals op Farnborough Airshow
17-07-2018 11:48 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

FARNBOROUGH - Vliegtuigmakers als Boeing en Airbus wisten ook op de tweede dag van de luchtvaartshow van het Britse Farnborough de nodige miljardendeals binnen te slepen. Zo meldde het Amerikaanse Boeing onder meer een order van 29 vrachtvliegtuigen van het type 777 van CargoLogicHolding.

Met de Boeing-deal is volgens de officiële prijslijst een bedrag gemoeid van bijna 10 miljard dollar. Daarnaast werd nog een bestelling geplaatst voor acht vrachtkisten van het type 747-8 met een totale waarde van 2 miljard dollar.

Ook bij Airbus lopen de bestellingen op. De Europese producent wist onder meer acht vliegtuigen van het type A350-900 te slijten, waarbij het de koper niet noemde. Dit toestel staat voor een bedrag van 317,4 miljoen dollar in de catalogus. Een andere nog onbekende partij kocht in totaal honderd toestellen van het type A320neo en A321neo die respectievelijk 110,6 miljoen en 129,5 miljoen dollar per stuk kosten. Doorgaans weten kopers de nodige korting te bedingen.

De luchtvaartshow wordt veelal gebruikt als het toneel om grote bestellingen wereldkundig te maken en duurt nog de hele week.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen