Transport Online - Trump: geen reden om beschuldiging te geloven

Trump: geen reden om beschuldiging te geloven

Trump: geen reden om beschuldiging te geloven
16-07-2018 18:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

HELSINKI - De Amerikaanse president Donald Trump ziet geen reden om te geloven dat Rusland probeerde de Amerikaanse presidentsverkiezing te beïnvloeden. Hij erkende dat zijn eigen inlichtingendienst de Russen daarvan beschuldigt, maar zei dat de Russische president Vladimir Poetin erg "sterk en krachtig'' was in zijn ontkenningen.

Trump en Poetin spraken elkaar in Finland zo'n twee uur achter gesloten deuren. Beide leiders lieten zich naderhand tevreden uit over het overleg. Trump sprak op een gezamenlijke persconferentie met Poetin over een "erg constructieve dag'' en maakte duidelijk de relatie tussen de landen te willen verbeteren. De vermeende inmenging in de presidentsverkiezing is een van de pijnpunten in die relatie.

Poetin erkent dat hij hoopte dat Trump de verkiezingen zou winnen, maar noemt de beschuldigingen "onzin''. De Russische leider zei dat Rusland juist denkt dat Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen hebben samengewerkt met zakenman en Kremlin-criticus Bill Browder om de Clinton-campagne te steunen. Er zou 400 miljoen dollar van Browder naar de campagne zijn gesluisd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions