Transport Online - Loopt Gejatra Transport 1800 euro mis door Duitse verjaringsregeling?

Loopt Gejatra Transport 1800 euro mis door Duitse verjaringsregeling?

Loopt Gejatra Transport 1800 euro mis door Duitse verjaringsregeling?
16-07-2018 19:28 | Transport | auteur Redactie [MV]

HOENSBROEK - “Wij hebben in september en november van het afgelopen jaar respectievelijk één en twee vrachten gereden voor het Duitse Transportbedrijf Hermanns & Kreutz uit Monschau-Kalterberg. Maar nooit mijn 1800 euro betaald gekregen”, meldt directeur Ger Janssen van Gejatra Transport in Hoensbroek, maandagmiddag aan Transport Online. Hij vreest dat zijn vordering binnenkort “verjaart.”

Het bedrijf is gevestigd aan de Prins Clausstraat 21 en daar vertelt Janssen wat hij meemaakt. “Hermanns & Kreutz uit Monschau-Kalterberg bood een vracht aan via de vracht- een laadruimbeurs Timocom. Wij hebben de goederen vervoerd en een rekening gestuurd. Er vanuit gaande dat ze zouden betalen. Ze betaalden echter niets. Wij hebben een aanmaning gestuurd.” Dat heeft echter geen geld opgeleverd.

Kwijtgescholden

Janssen: “Er is in Duitsland een regel dat wanneer een factuur niet binnen een jaar voldaan wordt en ze nergens zwart op wit gereageerd hebben op die factuur, deze kwijtgescholden wordt.”

“Er is een regeling. Wij hebben navraag gedaan bij onze Duitse zusterorganisatie Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung BGL”, beaamt een woordvoerder van vervoersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Zoetermeer.

“Hoe de regeling precies in elkaar zit weten wij nog niet en dat zoekt BGL nog voor ons uit”, klinkt het verder.

Haast maken

Het ziet er dus naar uit dat gedupeerde Janssen haast mag maken met zijn vordering. Want het eerste termijn zou in september van dit jaar aflopen. “Ik bel en mail ze. Ze beloven alles aan de telefoon, zeggen bijvoorbeeld op vrijdag: ‘Maandag staat het op uw rekening.’ Dan staat er natuurlijk niets van hun op mijn bankrekening.”

Hij gelooft niet dat de onderneming hem is vergeten. “Daarvoor heb ik teveel contact met ze gezocht.”

Ook stelt Janssen dat hij niet de enige onderneming is die van Hermanns & Kreutz geen geld tegoed heeft. “Ik zie diverse negatieve reacties op Facebook bij dat Duitse transportbedrijf”, verklaart hij. 

Geen klachten

TLN: “Wij hebben geen klachten over dit transportbedrijf gekregen.”

Transport Online heeft maandagavond nadrukkelijk om een reactie gevraagd bij Hermanns & Kreutz. Ze hebben geen uitleg over de situatie gegeven.

UPDATE 17-7-2018 20.00 uur: Ger Janssen van Gejatra Transport: "Ze hebben inmiddels een overschrijvingsbewijs gemaild, met zelfs een factuur extra die ook nog open stond."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen