Clicky


Bald Logistics: nieuwe dienstverlener in de agrarische transportmarkt

Bald Logistics: nieuwe dienstverlener in de agrarische transportmarkt
16-07-2018 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

[gesponsord artikel]

WARSZAWA - “De Europese transportsector benut de beschikbare capaciteit dikwijls zeer inefficiënt, ook in de agrarische transportmarkt”, meent Cees Butter van de nieuwe onderneming Bald Logistics. Dat kan veel beter door optimalisering van de logistiek. Samen met zijn partners Marc Nijdam en Marc Benning wil hij transportondernemingen hierbij helpen.

“Elk transportbedrijf heeft een eigen klantenkring die het aanbod over zijn vrachtauto’s verdeelt. Zo ontstaan allemaal eilandjes waarbij ondernemingen vaak volledig langs elkaar heen werken in plaats van samen te werken”, aldus Cees Butter (voormalig eigenaar van transportonderneming Butter Group) en zijn partners.

“Hierdoor benut de sector de transportcapaciteit vaak voor maar 50 tot 60 procent, ook in het agrarisch transport. Dit komt vooral doordat vrachtwagens te vaak zonder vracht rijden en hierdoor de laadcapaciteit onvolledig benutten.”

Bald Logistics wil transportbedrijven helpen optimaal gebruik te gaan maken van deze onbenutte capaciteit. Door onder meer het aanbod van verschillende opdrachtgevers te bundelen, zijn ze in staat om de beschikbare vrachtwagens efficiënter in te delen.

Geavanceerd automatisch systeem

“Het is de bedoeling om dit alles te coördineren met een geavanceerd geautomatiseerd systeem”, laten de partners in de nieuwe onderneming weten. Dit door zowel opdrachtgevers als vervoerders in te laten loggen op een internetportaal.

“Ingegeven opdrachten stuurt de afdeling planning automatisch door naar de Bald Logistics app. Aangemelde vervoerders kunnen de app downloaden en hierin ritgegevens ontvangen. Na afloop van elke rit vult de chauffeur zijn gegevens aan met de benodigde informatie zoals bijvoorbeeld laadgewicht, opleggernummer en een scan van de vrachtbrieven en weegbon. Deze gegevens komen dan automatisch in het inlogportaal van de opdrachtgever, zodat deze binnen een paar minuten na het uitvoeren van de rit kan beschikken over alle benodigde informatie.”

Uiteraard kan de opdrachtgever de vrachtwagen ook volgen op een digitale kaart van Europa, aldus Bald Logistics. Tevens zal de laadlocatie automatisch een sms ontvangen, zodra de vrachtwagen in de buurt is van het laadadres.

Contact gezocht

Met een aantal buitenlandse transportbedrijven heeft de nieuwe onderneming al afspraken gemaakt. Om de capaciteit nog verder te benutten wil Bald Logistics graag in contact komen met meerdere transportbedrijven, vooral uit de agrarische sector, om met hen een partnerschap aan te gaan. Volgens mede-eigenaar Butter zal de nieuw logistieke dienstverlener rond 1 september 2018 van start gaan.

Meer informatie over de onderneming is te vinden op www.baldlogistics.eu.