Pooling Partners zet snelste palletdekkenmachine ter wereld aan het werk

Pooling Partners zet snelste palletdekkenmachine ter wereld aan het werk
16-07-2018 10:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ECK EN WIEL - Pasec, onderdeel van het Nederlandse Pooling Partners, verstevigt haar positie als marktleider met de ontwikkeling van ’s werelds snelste palletdekkenmachine. De machine produceert 720 pallets per uur, waarin 5.760 planken en 28.800 nagels verwerkt worden – een productiestijging van 20% in vergelijking met de vorige machine. Pasec produceert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels.

Pooling Partners investeert de afgelopen jaren flink in automatisering, procesoptimalisatie en ondernemerschap bij de medewerkers. Dit resulteerde in 2017 in een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar transformeerde het bedrijf van een pure pallet-producent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld.

Een genot om naar te kijken

“We zijn heel trots om de snelste palletdekkenmachine ter wereld bij ons op de werkvloer te hebben staan,” vertelt Herwig Goossens, projectmanager & preventieadviseur bij Pasec. “Met deze machine produceren we twintig procent meer output. Een investering waar zowel wij als de klanten alleen maar blij mee kunnen zijn.”

De palletdekkenmachine zorgt, buiten de snelheidsverbetering, ook voor een enorme kwaliteitsverbetering. “De machine is bijzonder robuust en stabiel,” zegt Paul van Gerwen, directeur van Pasec. “Het is een genot om te zien hoe de techniek zijn werk doet, hoe de machine de pallets maakt en hoe strak die er uitkomen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden