Clicky


 


Preventieve uitlijning resulteert voor kleine transporteur in aanzienlijke brandstofbesparing

Preventieve uitlijning resulteert voor kleine transporteur in aanzienlijke brandstofbesparing
16-07-2018 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Gebr. Opstal Transporten uit Zoetermeer gaat voor duurzaam bandenmanagement de samenwerking aan met Profile Tyrecenter Truck Europe. Profile Nooteboom controleert de vloot van de internationaal opererende transporteur viermaal per jaar middels een digitale Fleetcheck. Tussentijds wordt het materieel regelmatig gecheckt op uitlijning, bandenspanning, op onbalans en op onregelmatigheden in het bandenprofiel. De transporteur bespaart daardoor tot zeven procent op brandstof.

John Opstal, directeur van het transportbedrijf, motiveert zijn keuze voor Profile: “Betrouwbaarheid en continuïteit zijn voor ons als kleine onderneming van wezenlijk belang; stilstand is geen optie. We willen zelf geen omkijken hebben naar de banden, maar ook zeker weten dat het goed gebeurt. Daarom laten we het bandenmanagement over aan een specialist.”

7% brandstofbesparing

Na een uitgebreid bandenadvies laat het transportbedrijf alle voertuigen preventief uitlijnen: zowel de trucks als de trailers. Ook worden de wielen op alle posities gebalanceerd, zorgt Profile Nooteboom voor herprofilering en de juiste bandenspanning. Tot slot voert Profile Nooteboom regelmatig visuele controles uit. Deze aanpak resulteert in een brandstofbesparing van tussen de vier en zeven procent.

Duurzaam op de Weg

Het duurzame bandenmanagement zorgt niet alleen voor een aanzienlijke brandstofbesparing, maar ook voor minder bandenslijtage en een lagere CO2-uitstoot. Daarom is het transportbedrijf door Profile ook gecertificeerd met het certificaat Duurzaam op de Weg.

Foto's

 • Profile Nooteboom
  Profile Nooteboom
 • Profile Nooteboom
  Profile Nooteboom
 • Profile Nooteboom
  Profile Nooteboom
 • Profile Nooteboom
  Profile Nooteboom
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions