Clicky


Fietser aangereden in Bladel, vermoedelijke bestuurster later aangehouden

Fietser aangereden in Bladel, vermoedelijke bestuurster later aangehouden
16-07-2018 09:29 | Binnenland | auteur ANP

BLADEL - In de nacht van zondag op maandag is een zwaargewonde fietser aangetroffen op de Hallenstraat in Bladel. Hij bleek waarschijnlijk te zijn aangereden. In de loop van de nacht heeft de politie een 52-jarige vrouw uit Oudheusden aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij het ongeval.

Het slachtoffer, een 39-jarige inwoner van Hapert, werd rond 01.15 uur zwaargewond gevonden. Hij werd na een eerste behandeling ter plaatse door een trauma arts overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep meerdere breuken en inwendig letsel op. Hij is inmiddels geopereerd, meldt de politie. Verkeersspecialisten van de politie startten direct een onderzoek naar de toedracht en we startten de zoektocht naar de mogelijke veroorzaker.

Op camerabeelden van een bedrijf in de directe omgeving van de plaats van het ongeval leidde de politie naar de mogelijke identiteit van de vermoedelijke bestuurster. Zij werd rond kwart voor vijf gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau. Daar werd ze uitgebreid verhoord. Omdat er geen verdere redenen waren om haar nog langer vast te houden, werd de vrouw maandagochtend in vrijheid gesteld. De bevindingen van het (sporen-)onderzoek en de verklaringen worden later na afronden van het onderzoek in dossier vastgelegd. Het is aan de officier van justitie om te beoordelen of de vrouw wordt vervolgd.

Ondanks de aanhouding en latere in vrijheid stelling van de verdachte is het onderzoek nog in volle gang. De politie komt nog altijd graag in contact met mensen die iets gezien hebben van het ongeval.