Rellen en plunderingen in Frankrijk na WK-titel

Rellen en plunderingen in Frankrijk na WK-titel
16-07-2018 00:18 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - [update 08:45 uur] De viering van het winnen van het wereldkampioenschap voetbal is in een reeks plaatsen in Frankrijk zondagavond ontsierd door geweldplegingen, rellen en plunderingen. Gemaskerde relschoppers die 'casseurs' (brekers) genoemd worden, richtten vernielingen aan en plunderden in Parijs onder meer een drankwinkel van een warenhuis.

De oproerpolitie maakte een einde gemaakt aan deze plundering. Er zijn een reeks aanhoudingen verricht. Rond 23.30 uur werd ook het waterkanon ingezet om relschoppers van de belangrijkste locatie van de vieringen, de Champs Elysées, te verjagen. Bij een vechtpartij op deze boulevard is zondagavond een man ernstig gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat aanleiding tot de vechtpartij is geweest.

De politie in de Franse hoofdstad was goed voorbereid en had in het weekend van de nationale feestdag (14 juli) en het WK, mede uit angst voor aanslagen, meer dan 12.000 man op de been. In de nacht van zaterdag op zondag was het ook al onrustig in delen van het land, waar relschoppers en politie slaags raakten. Er zijn toen circa vijfhonderd arrestaties verricht en volgens de autoriteiten zijn bijna 850 auto's door vandalen in brand gestoken.

In Lyon ontstonden zondagavond vechtpartijtjes in een menigte van circa 20.000 mensen die op het Place Belcour naar het WK keken. Later raakte de politie er niet ver vandaan slaags met circa vijftig jongeren. Er zijn acht mensen gearresteerd. In Marseille zijn zeker tien mensen aangehouden wegens ongeregeldheden. Die zijn ook gemeld in Ajaccio, Rouen en StraatsburgNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden