Transport Online - Geen records voor Elfwegentocht, wel geslaagde duurzame parade [+fotoserie]

Geen records voor Elfwegentocht, wel geslaagde duurzame parade

Geen records voor Elfwegentocht, wel geslaagde duurzame parade [+fotoserie]
14-07-2018 21:12 | Milieu | auteur ANP

LEEUWARDEN - Het was de bedoeling met de Elfwegentocht zaterdag drie records te breken, maar dat is niet gelukt. "Toch hebben we wel een soort record gevestigd, want we hebben de grootste fossielvrije parade ooit gehad", zegt een woordvoerster van de organisatie.

De parade vormde het sluitstuk van Fossielvrij Friesland, een twee weken durend 'feest zonder een druppel benzine of diesel'. Voor de optocht was 13 kilometer snelweg tussen Drachten en Leeuwarden afgezet. De parade was een grote demonstratie van hoe we in Nederland al fossielvrij kunnen reizen, hoe veel automerken al een elektrisch model op de markt hebben, maar ook welke andere alternatieven er al zijn. Van waterstof tot zonneauto, van blauwe diesel tot groen gas.

Er deden meer dan 2000 vervoermiddelen mee: e-bikes, motoren, auto's, vrachtwagens en zelfs een elektrisch vliegtuig dat laag overvloog. Zestig elektrische boten kruisten de weg tegelijkertijd over de Wergeasterfeart.

"We hebben laten zien dat duurzaam reizen al mogelijk is. Wat we het meeste hoorden van mensen langs de kant was: we horen niets en we ruiken niets", aldus de woordvoerster.

De bedoeling was om een aantal wereldrecords te vestigen, waaronder de grootste stoet e-auto's ooit. Daarvoor hadden er meer dan 746 moeten meedoen. En voor een record e-boten hadden er minstens honderd moeten meevaren.


Meer foto's

klik op de thumbs voor een vergroting!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions