Clicky

 RET bestelt 55 elektrische bussen bij VDL

RET bestelt 55 elektrische bussen bij VDL
13-07-2018 16:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET gunt VDL Bus & Coach de levering van 55 VDL Citea’s Electric. Het gaat om het type Citea SLF-120 Electric. Hiermee wil RET de volgende stap zetten in de verduurzaming van de busvloot. De elektrische Citea’s worden vanaf eind 2019 ingezet op lijndiensten in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. VDL Bus & Coach is tevens systeemleverancier en gaat ook de laadinfrastructuur leveren.

“Met de voorlopige gunning komt de verduurzaming van onze busvloot een stap dichterbij”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van RET. “De 55 elektrische bussen van VDL worden ingezet op de kortere stadslijnen. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk, de regio en de RET.”

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Het afgelopen jaar heeft VDL grote stappen gezet om onze positie als transitiepartner naar elektrische mobiliteit verder te versterken. Als Europees marktleider hebben wij met onze volledig elektrische bussen in totaal ruim 11 miljoen kilometer afgelegd. Het is natuurlijk geweldig dat wij met onze partners middels de levering van bussen, laadinfrastructuur en projectmanagement nu ook als eerste een bijdrage gaan leveren aan de verduurzaming van het openbaar stadsvervoer in de regio Rotterdam.” 

Elektrische VDL-bussen in Rotterdam

De elektrische bussen voor de RET, voorzien van een snellaad-batterijpakket, worden ’s nachts op het depot aan de Kleiweg door middel van een 50 kW Slow Charger geladen. Overdag worden de bussen door Opportunity Charging bijgeladen op verschillende punten op de lijnen. Op deze punten worden snelladers met een vermogen van 300 kW geïnstalleerd.

Zowel het laden ’s nachts als overdag gaat via een pantograaf op het dak van de e-bussen. Een volgeladen bus heeft voldoende capaciteit om in de spits zonder bijladen door te rijden. Als systeemleverancier levert VDL naast de 55 Citea’s Electric ook alle laadstations langs de routes en op het depot.

VDL Citea SLF-120 Electric

De VDL Citea SLF-120 Electric is een lage vloer e-bus met tweedeursconfiguratie van 12 meter lang. De totale VDL Citea range staat bekend om zijn lichtgewicht concept en modulaire bouwwijze, waardoor een lage ‘Total Cost of Ownership’ gegarandeerd is. Daarnaast zorgen de stille en milieuvriendelijke e-bussen niet alleen voor veel comfort voor passagiers, maar ook voor een stillere leefomgeving.

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • J.Roeland
    VDL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats