Transport Online - Ondernemers blij met zachte brexittoon May

Ondernemers blij met zachte brexittoon May

Ondernemers blij met zachte brexittoon May
12-07-2018 17:39 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - MKB-Nederland en VNO-NCW zijn voorzichtig positief over de donderdag gepubliceerde zachte brexitstrategie van Theresa May. De ondernemersorganisaties menen dat de Britse premier de zorgen die bij bedrijven leven serieus neemt. Maar de tijd dringt, waarschuwen ze.

Uit de strategie van May blijkt dat Londen op sommige punten nauwe banden wil onderhouden met de EU, onder meer door mee te blijven doen met diverse EU-agentschappen. De plannen voorzien ook in een vrijhandelszone voor goederen.

MKB-Nederland en VNO-NCW vragen zich hardop af of alles wat de Britten willen ook kan. Zo vrezen ze voor onderdelen die de boel nodeloos complex kunnen maken, zoals bijvoorbeeld verschillende douanetarieven voor het Verenigd Koninkrijk en de EU. Ook zien de plannen er volgens de organisaties op het eerste oog slecht uit voor de Nederlandse visserij- en agrarische sector.

De organisaties gaan de exacte gevolgen voor bedrijven en sectoren nu bestuderen. Het advies aan ondernemers blijft evenwel ongewijzigd, waarbij ze er verstandig aan doen om op het ergste voorbereid te zijn.

VNO-NCW en MKB Nederland wijzen er op dat er pas zicht op een overgangsperiode is als er daadwerkelijk een akkoord wordt gesloten. Dan blijft alles tot 2021 mogelijk hetzelfde. Maar voor een eventueel akkoord moeten nog bergen werk worden verzet, zo waarschuwen ze.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions