Meer luchtvracht voor Brussels Airport in eerste halfjaar 2018

Meer luchtvracht voor Brussels Airport in eerste halfjaar 2018
11-07-2018 17:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - In het eerste halfjaar van 2018 vervoerde Brussels Airport 6,9 procent meer vracht dan in het eerste halfjaar van 2017.

De daling van het volvrachtvolume (-7,9 procent) heeft te maken met het vertrek of de terugtrekking van bepaalde volvrachtmaatschappijen door de verstrenging van de geluidsnormen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest begin 2017. Deze daling wordt tijdens het eerste halfjaar van 2018 gecompenseerd door een sterke toename van de vracht aan boord van passagierstoestellen (+18,4 procent) en het vervoer van luchtvracht per vrachtwagen (+22,8 procent).

In juni 2018 groeide het vrachtvervoer op Brussels Airport sterk (+14,6 procent) in vergelijking met juni 2017, dankzij de nieuwe sterke stijging in het volvrachtsegment (+14,3 procent) en het vervoer aan boord van commerciële vluchten (+24,3 procent), met nieuwe routes en nieuwe vluchten van Hainan, Emirates en Cathay Pacific. De luchtvracht kende een toename met 9,9 procent.

De export, waarvan de helft naar Azië gaat, blijft groeien (+11 procent), maar het is vooral de import, hoofdzakelijk uit Afrika, Noord-Amerika en Azië, die een fikse sprong voorwaarts maakt (+24 procent).

De getruckte vracht kent een spectaculaire toename met 29 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat betekent dat we meer goederen transporteren naar de luchthavens van Amsterdam, Frankfurt, Luxemburg en Parijs dan we er op passagiersvluchten laden in Brussel. Het toont ook de sterkte aan van het logistieke vrachtplatform, maar tevens de behoefte aan extra capaciteit om in te spelen op deze vraag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden