Britse vrachtwagenchauffeurs betaald voor smokkelen migranten

Britse vrachtwagenchauffeurs betaald voor smokkelen migranten
11-07-2018 09:56 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Uit een rapport van de Britse National Crime Agency blijkt dat er georganiseerde criminele bendes zijn die migranten in voertuigen verstoppen en dat sommige Britse chauffeurs hiermee samenwerken om hier financieel beter van te worden.

De Road Haulage Association veroordeelt deze criminele handelswijze van Britse vrachtwagenchauffeurs die worden betaald om migranten over het Kanaal te smokkelen.

Sommige vrachtwagenchauffeurs krijgen 2.000 Britse pond, omgerekend ongeveer 2.262 euro, voor elke migrant die ze bereid zijn het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen - hetzelfde bedrag als dat ze als boete zouden krijgen als de migranten vervolgens worden ontdekt.

"Ze denken dat ze in een win-winsituatie verkeren", zei RHA-topman Richard Burnett. "Dat zijn ze echter niet. Ze brengen alleen maar meer levens in gevaar, die van henzelf en die van de migranten die ze verbergen. Hun acties brengen het leven van eerlijke, hardwerkende chauffeurs nog verder in gevaar."

"Sinds 2015 pleiten we er al voor dat het leger wordt ingezet om het gebied onder controle te krijgen en dat moet onmiddellijk gebeuren", aldus de RHA.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden