Aantal faillissementen daalt verder

Aantal faillissementen daalt verder

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In juni werden er 11 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel. In Vervoer en Opslag gingen in totaal zeven bedrijven failliet.

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen, zo merkt het statistiekbureau op. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus vorig jaar bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen werden in juni 234 bedrijven en instellingen exclusief eenmanszaken failliet verklaard. De handel, dat met 67 het grootste aantal faillissementen had, behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de bouwnijverheid, aldus het CBS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden