Transport Online - Drie Nederlanders vliegtuigcrash Convair 340 lichtgewond

Drie Nederlanders vliegtuigcrash Convair 340 lichtgewond

Drie Nederlanders vliegtuigcrash Convair 340 lichtgewond
10-07-2018 22:31 | Ongevallen | auteur ANP

LELYSTAD - Bij een vliegtuigcrash met een toestel van luchtvaartmuseum Aviodrome in Zuid-Afrika is een persoon overleden en zijn drie Nederlanders lichtgewond geraakt. Een historisch toestel stortte vlak na het opstijgen neer. Volgens hulpverleningsdiensten zijn ongeveer twintig gewonden. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is niet bekend.

De drie Nederlandse medewerkers van Aviodrome zijn naar het ziekenhuis gebracht, laat het luchtvaartthemapark weten. Volgens de hulpverleners zijn enkele inzittenden in kritieke toestand.

Het vliegtuig crashte volgens Zuid-Afrikaanse media vlakbij Wonderboom Airport, in de buurt van Pretoria. Het toestel zou een gebouw hebben geraakt en in brand zijn gevlogen. Over de oorzaak van het vliegtuigongeval is nog niets bekend. Uit videobeelden is te zien hoe al bij het opstijgen rook uit het toestel komt. Dat verdwijnt vervolgens uit beeld.

De in Zuid-Afrika gecrashte Convair 340 uit 1954 was door de Zuid-Afrikaanse eigenaar, Rovos Rail, geschonken aan luchtvaartmuseum Aviodrome. Na de nodige technische werkzaamheden zou het historische toestel deze zomer dwars door Afrika en Europa naar haar nieuwe thuisbasis Aviodrome op Lelystad Airport vliegen waar het op 23 juli had moeten aankomen.

De komst van de Convair was een zeer welkome uitbreiding op de collectie vliegende vliegtuigen zegt Aviodrome, "omdat dit iconische toestel de opkomst van het (massa)toerisme typeert''. Aviodrome zei eerder "ontzettend geschrokken" te zijn van de crash.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions