Clicky


 


Bombardier-vliegtuigen worden Airbus A220

Bombardier-vliegtuigen worden Airbus A220
10-07-2018 14:18 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

TOULOUSE - De Bombardier C Series-vliegtuigen gaan voortaan door het leven als Airbus A220. De Europese vliegtuigbouwer maakte de naamswijziging bekend nu de overname van de Bombardier-tak die de vliegtuigen maakt is afgerond. Airbus wil nog dit jaar minimaal honderd van die vliegtuigen verkopen.

Airbus nam vorig jaar de tak die de C Series maakt over van Bombardier. De passagiersvliegtuigen voor honderd tot 150 passagiers was voor de Canadese vliegtuigbouwer een last geworden door de hoge ontwikkelkosten. Airbus denkt de CS100 en de iets grotere CS300, die nu A220-100 en A220-300 heten, dankzij zijn uitgebreidere verkoopnetwerk makkelijker aan de man te kunnen brengen.

De Europese vliegtuigbouwer wil de helft van de markt voor deze categorie vliegtuigen in handen krijgen de komende twintig jaar. Die markt schat Airbus in op ongeveer drieduizend vliegtuigen.

Om de vliegtuigen rendabel te maken, moeten volgens Airbus de kosten met tweecijferige percentages omlaag. Het bedrijf is daarover in onderhandeling met leveranciers. Om de vliegtuigen te maken breidt Airbus een fabriek in het Amerikaanse Mobile uit. De toestellen worden nu nog alleen in Canada gebouwd.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions