Clicky

 
Transport Online - Grote partij cocaïne gevonden tussen partij bananen

Grote partij cocaïne gevonden tussen partij bananen

Grote partij cocaïne gevonden tussen partij bananen
10-07-2018 14:11 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 15:39 uur] Politie en Douane hebben in de vroege ochtend van zondag op maandag 2 juli in een partij bananen ruim 100 kilo cocaïne aangetroffen. Deze waren afkomstig van een fruitoverslagbedrijf in Rotterdam-West en zijn met een vrachtwagen naar een loods in de Spaanse Polder vervoerd. Daar werd met hulp van een speurhond van de Douane de cocaïne ontdekt. De drugs, met een straatwaarde van ongeveer 2,5 miljoen euro, zijn in beslag genomen en direct vernietigd.

Dezelfde dag zijn er twee 48-jarige mannen uit Rotterdam aangehouden. De ene man werkte bij het overslagbedrijf en de andere man was de huurder van de loods. Na verder onderzoek kon afgelopen maandag 9 juli een derde verdachte worden aangehouden, een 25-jarige man die ook woonachtig is in Rotterdam. Hij was de chauffeur van de vrachtwagen.

Alle drie de mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de import van de verdovende middelen. Daarnaast zijn bij een doorzoeking in de woning van één van de verdachten een aantal imitatie vuurwapens aangetroffen.

Twee van de drie verdachten zitten voorlopig vast, de derde wordt aanstaande donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het vervolgonderzoek door het HARC-team, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en OM, is nog in volle gang. Op last van de gemeente Rotterdam is de loods in de Spaanse Polder door de burgemeester met een spoedprocedure gesloten.

Het bestrijden van criminele activiteiten is een belangrijk thema, niet alleen voor politie en justitie maar ook voor ketenpartners. Spaanse Polder is een bedrijventerrein waar bonafide ondernemers kansen krijgen en benutten. In het verleden zijn er bedrijven gevestigd die de regels minder nauw namen. 
Door intensieve samenwerking van politie, Belastingdienst, Douane, gemeente, Openbaar Ministerie en het bedrijfsleven worden illegale en criminele activiteiten aangepakt om het vestigingsklimaat in de Spaanse Polder beter te maken.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions