Clicky

 
Transport Online - Acht nieuwe DAF's voor De Jong Verpakking

Acht nieuwe DAF's voor De Jong Verpakking

Acht nieuwe DAF's voor De Jong Verpakking
10-07-2018 14:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DE LIER - Een goed team moet je niet veranderen. Dat geldt zeker voor de samenwerking tussen DAF en De Jong Verpakking B.V. in De Lier. Sinds de oprichting in 1995 rijdt het bedrijf met DAF. Recent zijn andermaal acht nieuwe DAF XF 450 FT trekkers ingezet. Kwaliteit, meer dan uitstekende service en het lage brandstofverbruik hebben met name de doorslag gegeven om opnieuw in DAF te investeren. Dealer Truckland Rotterdam heeft de trucks onlangs afgeleverd.

“Het is het totale plaatje waardoor DAF bij ons zo goed scoort”, aldus Raymond Verwoerd, Teamleider Transport bij De Jong Verpakking B.V.

“De chauffeurs zijn helemaal fan van dit merk vanwege de cabine. Die is comfortabel en ruim. De lage onderhoudskosten zijn uit bedrijfsoogpunt belangrijk. Service en onderhoud worden ook perfect uitgevoerd door de dealer. We maken gebruik van onderhoudscontracten en dat bevalt echt prima. Voor een vervoerder telt verder een laag verbruik. Brandstof is immers een hoge kostenpost. Gezien onze ervaringen met de vorige generatie DAF XF verwachten we dat het met de nieuwe XF best goed zit. Zeker omdat DAF zelf al een 7 procent lager verbruik claimt."

Al jaren groot aandeel DAF in wagenpark

Negentig procent van het wagenpark bij De Jong Verpakkingen B.V is van het merk DAF. In totaal zijn nu 27 trucks in gebruik samen met de acht nieuwe XF 450 trekkers. Aanvankelijk zouden die een aantal oudere exemplaren vervangen, maar deze zijn voorlopig nog even in bedrijf gehouden. Het werkaanbod stijgt exceptioneel volgens Verwoerd. "We zijn gespecialiseerd in de levering van golfkartonnen verpakkingen voor bedrijven in de AGF-sector (Aardappelen, Groente en Fruit) en industrie. We zien een sterk groeiende vraag naar karton, omdat bedrijven overschakelen van plastic naar meer duurzame verpakkingen. Wij profiteren van die trend."

Van tuinbouw naar golfkarton

De Jong Verpakking B.V. is in 1995 opgericht door Henk de Jong. Hij besloot in zijn tuinbouwbedrijf in de Hoeksche Waard zelf de benodigde verpakking voor zijn producten te maken. Dit verpakte product verkocht hij vervolgens aan grootwinkelbedrijven en exporteurs. Van verpakkingsklant werd hij een verpakkingsproducent. Hij kocht zelf het benodigde papier, verbeterde alle verpakkingen, voorraad en logistiek waardoor prijzen en levertijden ook verbeterden.

De Jong Verpakking B.V. is nu een internationaal bedrijf met 350 medewerkers dat zelf 500 miljoen golfkartonnen verpakkingen per jaar produceert met een compleet machinepark in De Lier. Het bedrijf verkoopt in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Ierland en Frankrijk. En de sterke positie in de tuinbouw is uitgebreid met een groot verkoopaandeel in de industriemarkt.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions