Clicky

 
Transport Online - Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

Alle jongens en coach gered uit Thaise grot
10-07-2018 14:05 | Buitenland | auteur ANP

BANGKOK - Reddingswerkers hebben de laatste leden van een jeugdvoetbalteam gered uit een ondergelopen grot in Thailand. Daarmee kwam een einde aan een reddingsoperatie die tot ver buiten Thailand op de voet werd gevolgd.

De twaalf voetballers tussen elf en zestien jaar en hun trainer (25) verdwenen op 23 juni. Ze raakten toen ingesloten door water dat de uitgang van de grot blokkeerde. Over het lot van de groep bestond geruime tijd onduidelijkheid. Duikers vonden de hongerige jongeren pas begin vorige week terug, op zo'n 4 kilometer van de ingang van de grot.

Het bleek niet eenvoudig de jongeren te redden. Duikers moesten zich een weg banen door nauwe doorgangen en modderig water, waardoor het zicht beperkt was. Een Thaise marineduiker kwam afgelopen vrijdag om het leven in de grot.

De gestrande leden van het team werden uiteindelijk in groepjes naar buiten gebracht. Inmiddels hebben ook alle hulpverleners de grot verlaten. "Niemand dacht dat we het konden. Het was een wereldprimeur'', jubelde het hoofd van de reddingsmissie. "Het was 'Mission Possible' voor Team Thailand.''

Thai reageerden opgetogen op het succesvolle einde van de reddingsoperatie. Auto's reden claxonnerend door de straten in de stad Chiang Rai en op andere plaatsen. Gebruikers van sociale media gebruikten hashtags als #Heroes ('helden') om de reddingswerkers te prijzen.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump reageerde opgetogen op de redding van de jongeren. Hij feliciteerde de betrokken marineduikers op Twitter. "Wat een prachtig moment. Iedereen gered. Goed werk'', twitterde de president.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions