Clicky


 


Uitlevering honderd Volvo's voor Den Hartogh Logistics ruim over de helft

Uitlevering honderd Volvo's voor Den Hartogh Logistics ruim over de helft
10-07-2018 10:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De uitlevering van honderd Volvo FH 460 4x2 trekkers die Den Hartogh Logistics begin dit jaar bestelde, is ruim over de helft. Tot op heden heeft Volvo Group Truck Center Rotterdam, in samenwerking met Volvo Trucks-dealers door heel Europa, zestig voertuigen geleverd aan Den Hartogh Logistics in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Polen, Italië en Hongarije. Zowel de directie als de chauffeurs tonen zich verheugd met de nieuwe trucks.

De betreffende Volvo’s zijn Light Concept-trekkers met een vermogen van 460 pk. Den Hartogh Logistics is gespecialiseerd in bulklogistiek van chemische vloeistoffen, gassen, polymeren en droge voedingsmiddelen. De keuze voor het Volvo Light Concept verhoogt het laadvermogen en verlaagt de brandstofkosten, aldus Equipment Manager Erik Groen. “Daarbij zorgt het hogere motorvermogen voor minder schakelingen en een hogere kruissnelheid, wat tevens bijdraagt aan een gunstig brandstofverbruik.”

Ook de chauffeurs zijn zeer te spreken over de nieuwe voertuigen. Zoals Andreas Grabner, die met zijn Volvo FH tanktransporten rijdt. “Voor dat werk is de Volvo I-Shift de beste automatisch schakelende versnellingsbak op de markt”, vindt hij. “Bij optrekken, afremmen en bochtenwerk verplaatst de vloeibare lading zich in de tank. Er zijn veel automaten die zich daardoor van de wijs laten brengen maar de Volvo I-Shift blijft altijd in de juiste versnelling doorgaan. Andere opvallende pluspunten zijn de stabiele wegligging van de Volvo FH en de snelle luchtvering, wat bij aan- en afkoppelen van tankwagens en chassis veel tijdwinst oplevert.”

Volvo Trucks en veiligheid

De focus die Volvo Trucks heeft op veiligheid was voor Den Hartogh Logistics een belangrijk argument in de keuze voor het merk. Andreas Grabner: “Hoe goed ik ook oplet in het verkeer, het is prettig te weten dat Volvo net dat stukje extra veiligheid biedt. Lane Change Support bijvoorbeeld houdt de dode hoek in de gaten als je terugstuurt naar de rechterbaan. Maar ook bij zoiets eenvoudigs als de buitenspiegels is bij de Volvo FH niets aan het toeval overgelaten. Die zijn aerodynamisch en bieden veel zicht naar voren.”

Vehicle Handover

Volgens afspraak levert Volvo Group Truck Center wekelijks een deel van de bestelde Volvo’s FH af bij de centrale werkplaats van Den Hartogh Logistics in Rozenburg. Van daaruit worden de trucks over Europa verspreid. De Vehicle Handover wordt verzorgd door speciaal aangestelde mentorchauffeurs, in samenwerking met het trainingsinstituut van Den Hartogh Logistics en de chauffeurstrainer van Volvo Group Truck Center. Erik Groen: “Den Hartogh Logistics en Volvo Group Truck Center kunnen bogen op een lange en goede samenwerking. Ook de afhandeling van deze order verloopt wederom prima. Wij zijn niet alleen met de Volvo’s FH Light Concept-trucks, maar met de hele gang van zaken heel tevreden.”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats