Clicky


RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen krachten

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen krachten
10-07-2018 10:08 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL gaan hun krachten bundelen. De fusie is gisteravond definitief bekrachtigd. Met de fusie ontstaat één krachtig platform voor ondernemers en instellingen actief in de ontwikkeling en productie binnen de auto- en truckindustrie.

“Nederland heeft een vitale automotive sector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

De bedrijven verenigd binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan circa 20 miljard in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd. Volgens Van Eijck heeft Nederland daarmee een sterke internationale economische troef in handen. Bovendien loopt Nederland wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is een testland bij uitstek.

Brede vertegenwoordiger

AutomotiveNL directeur Leo Kusters: “Om de spelers binnen deze sector nu en in de toekomst beter te bedienen, fuseren AutomotiveNL en RAI Vereniging hun organisaties. Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen.”

Bundeling van kwaliteiten

Van Eijck: “Met de fusie kunnen de leden en overige partners optimaal profiteren van elkanders kwaliteiten. RAI Vereniging is van oudsher sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en haar lobby in Den Haag en Brussel.”

Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. Bovendien is AutomotiveNL gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, het hart van de Nederlandse automotive sector. Hiertoe kent AutomotiveNL een uniek ledenbestand waarbinnen kennisinstellingen, bedrijven en partners in de publieke sector zij aan zij werken in publiek-private samenwerkingsverbanden. “Gezien de grote dynamiek in de automotive sector en daarbuiten wordt deze integrale aanpak steeds belangrijker.”

Nieuwe organisatie

RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. Dit heeft mede als voordeel dat beide organisaties hun huidige strategische focus met bijbehorende activiteiten en samenwerkingsverbanden zonder beperkingen kunnen doorzetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions