Personeel PostNL Den Bosch legt werk neer

Personeel PostNL Den Bosch legt werk neer
10-07-2018 09:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Postbezorgers, -voorbereiders en -sorteerders van PostNL hebben dinsdag bij het sorteercentrum in Den Bosch een werkonderbreking gehouden. Zij legden hun werk om 07.30 uur neer en zijn om 09.00 weer aan de slag gegaan, meldt vakbond FNV. De komende weken volgen meer "speldenprikken'' waarmee de vakbond PostNL wil verrassen.

Volgens de FNV hebben in Den Bosch zo'n zestig à zeventig mensen het werk neergelegd en liep het werk in het sorteercentrum aanzienlijke vertraging op. PostNL laat weten de actie te betreuren en roept de bond op om in gesprek te gaan. Volgens het postbedrijf heeft de bezorging geen vertraging opgelopen door de werkonderbreking.

De acties gaan over de invoering van de zogeheten combibundel, waarmee de bezorgers een deel van de taken van de postvoorbereiders overnemen. FNV had PostNL een ultimatum gegeven dat maandag afliep. Het postbedrijf besloot dat te negeren, waarna de vakbond al aankondigde met acties te komen.

Bondsbestuurder Ger Deleij zegt dat het wat de FNV betreft niet bij de actie in Den Bosch blijft. De komende weken volgen meer kleine acties. "Als dat niet werkt zullen grotere acties volgen.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden