Schiphol niet blij met acties beveiligers

Schiphol niet blij met acties beveiligers
09-07-2018 19:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Schiphol is niet blij met de acties van beveiligers op de luchthaven. Schiphol respecteert het recht van vakbonden CNV en FNV om actie te voeren, maar zal deze keer op keer toetsen op rechtmatigheid. Ook de veiligheid wordt daarbij goed in de gaten gehouden.

FNV en CNV kondigden de acties aan om hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. Het gaat volgens Schiphol om een geschil met particuliere beveiligingsbedrijven en G4S Aviation. De luchthaven benadrukt dat het geen partij is in deze kwestie.

Beveiligers op Schiphol begonnen maandag met acties voor een betere cao. In eerste instantie gaat het om een stiptheidsacties. Schiphol zegt extra maatregelen te hebben genomen om een zo soepel mogelijke doorstroom te garanderen voor reizigers.

G4S laat weten graag weer met de vakbonden in onderhandeling te gaan. "FNV en CNV wijzen hervatting van deze gesprekken af en riepen onze mensen deze ochtend op tot stiptheidsacties. Dit betreuren wij omdat onze uitnodiging om verder te praten nog steeds staat en de passagier in de huidige gespreksfase zeker niet betrokken zou moeten worden bij ons verschil van inzicht'', verklaart een woordvoerder.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden