Clicky

 
Transport Online - Al acht jongens uit Thaise grotten gered

Al acht jongens uit Thaise grotten gered

Al acht jongens uit Thaise grotten gered
09-07-2018 17:13 | Buitenland | auteur ANP

CHIANG RAI - Duikers hebben maandag nog vier jongens gered uit het grottenstelsel van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand. Zondag konden de eerste vier met veel moeite uit de grotten worden geloodst. De reddingsactie wordt dinsdag hervat.

De reddingsoperatie duurt naar verwachting tot en met dinsdag of misschien woensdag. De jongens moeten onder begeleiding van twee professionele duikers voor een groot deel in het donker in nauwe ruimten en onder water naar de uitgang. Ze krijgen daarvoor kalmerende middelen, meldden plaatselijke media.

De Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anupong Paojinda, zei dat maandag dezelfde duikers zijn ingeschakeld als de voorafgaande dag. Dat is omdat die nu ervaring hebben met wat ze te doen staat.

Nog steeds zitten vier jongens en een voetbalcoach in de grot. Ze raakten twee weken geleden ingesloten door water dat de uitgang van de grot blokkeerde na regens. De groep die bestaat uit een jeugdvoetbalteam en hun trainer werd vermist, tot afgelopen week duikers de uitgeputte en hongerende jongens in een afgelegen holte in de grotten traceerden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions