Transport Online - PostNL negeert ultimatum FNV

PostNL negeert ultimatum FNV

PostNL negeert ultimatum FNV
09-07-2018 11:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - PostNL gaat niet in op een ultimatum van vakbond FNV over de invoering van de zogenoemde combibundel. Dat schrijft het postbedrijf in een officiële reactie. PostNL stelt dat de veranderingen noodzakelijk zijn om als bedrijf overeind te blijven in een markt waar elk jaar 10 procent minder post wordt aangeboden.

FNV stelde dat met de invoering van de combibundel postbezorgers zelf op straat post moeten sorteren en dreigt met acties. Ook zouden er vijfhonderd banen verdwijnen bij de postvoorbereiders. PostNL spreekt beide claims tegen. Volgens het bedrijf worden weliswaar bepaalde taken bij de postvoorbereiding weggehaald, maar ontstaan er op andere plaatsen nieuwe functies. Bovendien krijgen de postbodes nog altijd gesorteerde bundels post om te bezorgen.

PostNL geeft aan al sinds vorig jaar bezig te zijn met de plannen in overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad. Op basis van hun feedback zijn aanpassingen gemaakt. Bovendien is het nieuwe systeem al getest en blijken de bezorgers er goed mee uit de voeten te kunnen. PostNL geeft dan ook aan de combibundel gefaseerd in te gaan voeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions