Clicky

 
Transport Online - Eerste jongens uit Thaise grot gered

Eerste jongens uit Thaise grot gered

Eerste jongens uit Thaise grot gered
08-07-2018 14:34 | Buitenland | auteur ANP

BANGKOK - De eerste jongens zijn gered uit de deels ondergelopen grot in het uiterste noorden van Thailand. Reddingswerkers meldden dat zes jongens zijn bevrijd uit hun benarde positie.

De Thaise autoriteiten meldden eerder al dat vier jongens van de ploeg, die bestaat uit twaalf voetballers en hun trainer, in veiligheid zijn gebracht. Zeker twee zijn met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Chiang Rai, 675 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok.

De anderen zouden wel zijn gered, maar nog niet uit het gangenstelsel van de grot zijn. De groep jeugdvoetballers in de leeftijd van elf tot zestien jaar raakte twee weken geleden ingesloten in de grot door water dat als gevolg van hevige regenval delen van het gangenstelsel in de grot blokkeerde. Pas vorige week zijn ze getraceerd.

Volgens de Thaise krant Khao Sod liep de eerste jongen om 12.40 uur (Nederlandse tijd) en de tweede om 12.50 uur de grot uit. De jongens worden door professionele duikers naar buiten gebracht. Zondag zijn achttien duikers de grot ingestuurd om de twaalf voetballertjes en hun coach te redden. Door de reddingswerkers is drie tot vier dagen met de jongens getraind. Onder de duikers zijn dertien buitenlanders. Afhankelijk van het weer kan de hele reddingsoperatie drie tot vier dagen duren.

De jongens maken deel uit van een jeugdvoetbalteam dat verdween op 23 juni tijdens een bezoek aan het grottencomplex in de provincie Chiang Rai. Ze zaten vast op zo'n 4 kilometer van de ingang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions