Transport Online - Bijeenkomst gedupeerde Dikken-chauffeurs druk bezocht: 'dit moet keihard aangepakt worden'

Bijeenkomst gedupeerde Dikken-chauffeurs druk bezocht: 'dit moet keihard aangepakt worden'

Bijeenkomst gedupeerde Dikken-chauffeurs druk bezocht: 'dit moet keihard aangepakt worden'
07-07-2018 16:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

NIEUWLEUSEN - Zaterdagochtend vond er een bijenkomst plaats met de chauffeurs van Dikken Transport en FNV Transport en Logistiek. De opkomst was onverwachts groot, laat Cindy Onvlee, bestuurder van FNV Transport en Logistiek zaterdagmiddag weten.

"Er waren 30 chauffeurs gekomen. Waarvan de vijftien gedupeerde chauffeurs van afgelopen week, een aantal chauffeurs die via de media erachter is gekomen dat ook bij hun iets niet klopt en een aantal chauffeurs die ter ondersteuning was meegekomen."

Er is in de afgelopen tijd nogal wat mis geweest bij Dikken Transport. Het feit dat hij zijn chauffeurs op zeer korte termijn hun ontslag aankondigde is niet het enige feit. Zo heeft Dikken Transport, naar nu blijkt, ook lange tijd geen pensioenpremies afgedragen terwijl deze wel op het loon van de chauffeurs in mindering werd gebracht.

Daarnaast ontvingen sommige chauffeurs lange tijd geen loonstrook waardoor zij zelf niets konden controleren. Ook is er sprake van Duitse contracten en waarschijnlijk schijnconstructies.

Vervolgstappen

"Wij gaan nu alle documenten bekijken samen met een jurist en kijken of we collectief een vordering kunnen eisen. Daarnaast willen we ook wat dieper in die Duitse contracten duiken en ons bereaden op wat de beste strategie is."

Andere baan

Veel van de afgelopen week ontslagen chauffeurs van Dikken hebben al een andere baan of hebben de komende tijd sollicitatiegesprekken. "Over een nieuwe baan voor deze chauffeurs zit ik niet in. Er is een chauffeurstekort en ze komen wel weer aan het werk. Wat ik erger vind is de manier waarop deze chauffeurs behandeld zijn. Daarom vind ik ook dat dit keihard aangepakt moet worden."

Onvlee geeft tot slot nog een advies mee aan andere chauffeurs: "Als je een contract hebt waaraan je twijfelt, of dat nu een Duitse of Nederlandse is, of dat je lange tijd geen loonstrookjes krijgt of denkt dat er iets fout gaat, neem dan alsjeblieft meteen contact op. Dat mag met een vakbond maar dat mag ook met een rechtswinkel, áls je er maar naar laat kijken. Dit gebeurt namelijk vaker dan we denken en dat moet gewoon gestopt worden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions