Clicky

 
Transport Online - Producer/programmamaker Joop de Roo overleden

Producer/programmamaker Joop de Roo overleden

Producer/programmamaker Joop de Roo overleden
07-07-2018 10:16 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Producent, radio- en tv-man en muzikant Joop de Roo is op 88-jarige leeftijd overleden. Muziek was de rode draad in zijn werk en in zijn privéleven. "Een leven dat gedurende vele decennia in het teken heeft gestaan van de muziek die hem zo lief was en waarvoor hij zeer veel betekend heeft", staat in een verklaring namens de familie.

De Roo (29 september 1929) was een van de grondleggers van Radio Tour de France. Vanaf het begin, in de jaren zeventig, was het - tegenwoordig nog steeds populaire - radioprogramma al rijkelijk voorzien van tunes en jingles. Ook kreeg hij een Edison voor de productie van het album My Romance - A Tribute to the Arranger (met het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo) met als soliste onder andere zijn vrouw Greetje Kauffeld.

In de jaren zestig werkte De Roo als hoofd Lichte Muziek bij de VARA en later de AVRO, zowel op radio als televisie waar hij ook muziekprogramma's produceerde. Hij haalde vele beroemde jazzartiesten naar Nederland, zoals Stan Getz, Bill Evans, Dizzy Gillespie, Phil Woods, Mark Murphy en Nancy Wilson. Van 1988 tot aan zijn pensionering werkte hij voor het conservatorium in Hilversum. Zijn muzikale expertise werd opgemerkt door het Montreux Jazz Festival, waar hij meerdere malen werd gevraagd in de jury zitting te nemen, en waar hij meewerkte aan het jaarlijks terugkerende tv-evenement Gouden Roos (Rose d’Or).

De Roo produceerde en adviseerde talloze artiesten. Hij tekende voor vrijwel alle albums van zangeres Greetje Kauffeld, met wie hij in 1969 in het huwelijk trad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions