Clicky

 
Transport Online - Nederlands bedrijf helpt bij Thaise grot

Nederlands bedrijf helpt bij Thaise grot

Nederlands bedrijf helpt bij Thaise grot
06-07-2018 17:36 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Nederlandse pompenbedrijf Van Heck is onderweg naar Thailand om te kijken of het kan helpen bij het redden van het Thaise voetbalteam, dat al een week of twee vastzit in een ondergelopen grot. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag. Hij voegde eraan toe dat de Nederlandse regering vooralsnog niet om hulp is gevraagd, maar bereid is te helpen.

Edwin Righart van Van Heck zegt dat het bedrijf via-via door de Thaise autoriteiten is benaderd voor advies. Jeroen van Heck is inmiddels onderweg naar Thailand. In Nederland wordt materieel gereedgemaakt, mocht er een verder verzoek om hulp binnenkomen. Als dat gebeurt, gaan collega's ook naar Thailand. "Hij kan het niet alleen. Hij gaat morgenvroeg kijken wat er mogelijk is en of hij wat bij kan dragen aan de reddingsactie.'' Er zijn nog geen pompen mee die kant op. "We denken een bepaalde pomp nodig te hebben, dus bereiden alvast materiaal voor'', aldus Righart.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van pompen en het verplaatsen van water. Zo werkte het bedrijf bijvoorbeeld in Engeland in 2014, toen daar hevige overstromingen waren, en bij het leegpompen van een grote mijn in Servië. Ook in Nederland wordt het bedrijf vaak ingezet, bijvoorbeeld bij gemalen die uitvallen.

Rutte benadrukte dat Thailand al van meerdere landen hulp heeft ontvangen, waaronder Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. "Ze hebben uit Amerika een heel team van specialisten, die zitten al in de regio. Maar als Thailand belt, zijn we meteen beschikbaar'', voegde Rutte eraan toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions