Clicky


Eerste paal geslagen van nieuwe op- en overslagloods voor Westra Transporten

Eerste paal geslagen van nieuwe op- en overslagloods voor Westra Transporten [+foto's]
06-07-2018 16:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DOKKUM - Vandaag, vrijdag 6 juli, is de eerste paal geslagen voor een nieuwe op- en overlslagloods voor Westra Transporten uit Dokkum.

Rond 15:00 uur nam wethouder P. Braaksma plaats in de heimachine om officieel de allereerste paal in de grond te slaan van de nieuw te bouwen loods.

De loods wordt 66 bij 35 meter groot en is bedoeld voor op- en overslag.

Het transportbedrijf heeft hiervoor 6.000 vierkante meter grond gekocht achter het al bestaande transportbedrijf aan de Oostergoweg 3 op bedrijventerrein Betterwird in Dokkum.

De nieuwe parkeerplaats voor de vijftien vrachtwagens is inmiddels verhard.

Veel van de klanten van Westra Transporten zijn gevestigd rondom Dokkum. Daarom heeft Westra Transporten er bewust voor gekozen de huidige locatie uit te breiden met een mogelijkheid voor op- en overslag.

Westra Transporten is opgericht in de jaren '60 in het Friese dorp Nes. Eind jaren '80 liet Klaas Westra een nieuw pand bouwen in Dokkum aan de Oostergoweg, de huidige locatie. Inmiddels staan de tweede en derde generatie aan het roer van de onderneming. Het transportbedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van staal in alle vormen en maten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in palletdistributie.

Het bedrijf is met name actief in Nederland, België en Duitsland.