Transport Online - Boetes vanwege AdBlue-fraude voor Nederlandse, Poolse en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs in Denemarken

Boetes vanwege AdBlue-fraude voor Nederlandse, Poolse en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs in Denemarken

Boetes vanwege AdBlue-fraude voor Nederlandse, Poolse en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs in Denemarken
05-07-2018 13:40 | Controles | auteur Redactie [FE]

KOLDING - De Duitse politie hoopt dat de lucht in Denemarken weer een stukje schoner is nadat ze afgelopen dagen maar liefst drie vrachtwagenchauffeurs, en de werkgevers, hebben bekeurd vanwege fraude met het AdBlue-systeem.

Dinsdag 26 juni werd een Poolse vrachtwagen gecontroleerd op een rustplaats in Aabenraa. Bij de controle bleek al snel dat er fraude werd gepleegd met het AdBlue-systeem. Het voertuig werd begeleid naar een garage waar het AdBlue-systeem hersteld diende te worden.

De chauffeur ontving een boete van ruim 1.000 euro en nog eens 134 euro boete vanwege belemmering van het zicht door de voorruit door een grote tafel en een gordijn. Het transportbedrijf ontving een boete van ruim 2.000 euro.

Op 3 juli werd een Nederlandse vrachtwagen gecontroleerd. Ook deze had gemanipuleerd met het AdBlue-Systeem van de vrachtwagen. ook hij kon naar een garage om het AdBlue-systeem te herstellen. Ook hier een boete van 1.000 euro voor de vrachtwagenchauffeur en 2.000 euro voor het transportbedrijf. Daarnaast ontving de chauffeur nog een boete vanwege twee overtredingen betreffende rij- en rusttijden. De boetes werden ter plaatse afgerekend.

Op 4 juli had de politie beet bij een Bulgaarse vrachtwagen bij een controle in Fredericia. Opnieuw fraude met het AdBlue-systeem. Opnieuw ging de rit richting garage om alles te laten herstellen. In dit geval was de man zelf eigenaar van een transportbedrijf en kreeg dus enkel een boete van 2.000 euro. Ook hier werd de boete ter plekke afgehandeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen