Transport Online - Tanken op vakantie fors duurder

Tanken op vakantie fors duurder

Tanken op vakantie fors duurder
05-07-2018 09:58 | Financieel | auteur ANP

EINDHOVEN - Vakantiegangers die de komende tijd in de auto naar het zuiden springen doen er goed aan een kleine omweg in te plannen. Tanken is dit jaar gemiddeld bijna 14 procent duurder in de twaalf populairste vakantielanden, waardoor tanken in de relatief goedkope landen Luxemburg of Oostenrijk extra de moeite waard is, zo meldt consumentencollectief United Consumers.

Vanaf komend weekend beginnen de schoolvakanties en komt de vakantie-uittocht op gang. Het goede nieuws is dat tanken over de grens gemiddeld altijd goedkoper is dan in eigen land: nergens zijn de brandstofprijzen zo hoog als in Nederland. De nummers twee tot en met vier zijn de populaire bestemmingen Italië, Portugal en Frankrijk met literprijzen voor benzine van 1,54 tot 1,68 euro. In Nederland is dat gemiddeld 1,75 euro.

In de goedkope landen stegen de prijzen ook, maar minder hard. Met een tankbeurt in Oostenrijk bijvoorbeeld op weg naar Italië kun je tientallen euro's besparen. In Luxemburg is met 1,26 per liter bijna even goedkoop.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions