Transport Online - NS-beveiligers krijgen bodycam

NS-beveiligers krijgen bodycam

NS-beveiligers krijgen bodycam
04-07-2018 16:55 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De zevenhonderd beveiligers van de Nederlandse Spoorwegen worden de komende tijd voorzien van een bodycam. De zogenoemde veiligheid- en servicemedewerkers kunnen de camera inschakelen als er een onveilige situatie ontstaat, bijvoorbeeld als ze te maken krijgen met iemand die herhaaldelijk is betrapt op zwartrijden.

Het gesprek wordt opgenomen en er worden beelden van gemaakt die later, met beelden van camera’s in treinen en stations, eventueel door politie en justitie kunnen worden gebruikt. "Als het om veiligheid gaat is ieder incident tegenover onze collega’s er een te veel. Het gebruik van een bodycam is een mooie innovatie die bijdraagt aan de veiligheid van collega’s en reizigers", aldus Marjan Rintel, directeur operatie NS.

De introductie van de bodycams volgt op een proef onder tachtig medewerkers, waaruit bleek dat de camera het veiligheidsgevoel van reizigers en NS-medewerkers verbeterde. Die proef was een aanvulling op een pakket maatregelen om agressie tegen treinpersoneel te voorkomen, bijvoorbeeld door de inzet van gebiedsagenten op twintig stations en het versneld sluiten van poortjes om zwartrijden te voorkomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions