Clicky


GEFCO en BERGÉ vormen alliantie voor autologistiek in Spanje

GEFCO en BERGÉ vormen alliantie voor autologistiek in Spanje
04-07-2018 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

COURBEVOIE - De GEFCO Groep, Europees marktleider in autologistiek en wereldwijde speler op het gebied van industriële supply chain diensten, en BERGÉ, een toonaangevende speler in Spanje op het gebied van multimodale logistieke diensten, richten samen een nieuw bedrijf op voor de logistiek van complete voertuigen. Het nieuwe bedrijf BERGÉ GEFCO bestaat uit de autologistieke afdelingen van beide bedrijven in Spanje (GEFCO Spain FVL en BERGE Automotive Logistics (BAL)). De oprichting is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Samenwerkingsmogelijkheden voor marktgroei

De markt voor de logistiek van complete voertuigen in Spanje is een van de grootste ter wereld. Jaarlijks worden er 3 miljoen voertuigen geproduceerd, 2,4 miljoen geëxporteerd en 1,2 miljoen verhandeld. BERGÉ GEFCO streeft naar intensievere klantrelaties door het verbeteren van hun processen, optimaliseren van bestaande middelen en vergroten van reactiviteit. Het nieuwe bedrijf biedt klanten een volledig autologistiek proces, waaronder transport, opslag, technische diensten, inspecties en levering. De partnerbedrijven bieden gezamenlijk hun transportmiddelen aan voor uitgebreide end-to-end diensten, inclusief logistiek ontwerp en engineering van de productiesites tot aan de levering aan de uiteindelijke kopers.

Nieuwe oplossingen voor transport en opslag

BERGÉ GEFCO zorgt voor een aanzienlijke toename van de transport- en opslagcapaciteit en een vergrote geografische reikwijdte. Klanten kunnen gebruik maken van 3,4 miljoen m2 aan opslagruimte in aaneengesloten havens en er is ruimte voor het beheer en vervoer van jaarlijks 1,4 miljoen auto’s door middel van meer dan 700 vrachtwagens en 100 spoorwagons. Daarnaast biedt het nieuwe bedrijf brede aanvullende diensten in zijn tien logistieke centra door heel Spanje met 40.000 m2 aan werkplaatsruimte voor reparaties, schilderwerk, schoonmaak, leveringsvoorbereidingen, afwerking en kwaliteitscontrole.

‘‘We zijn erg verheugd om met BERGÉ een gezamenlijk bedrijf op te richten. Dankzij onze samenwerking kunnen we een uitgebreid aanbod van hoogwaardige diensten leveren ten goede van onze klanten, partners en werknemers,’’ benadrukt Luc Nadal, voorzitter raad van bestuur van GEFCO SA. ‘‘Het nieuwe bedrijf speelt in op de veranderende behoeften in de automarkt en we zien ernaar uit onze diensten te combineren om innovatie te stimuleren.’’

Jaime Gorbeña, voorzitter van BERGÉ en COMPAÑIA, zegt: ‘‘BERGÉ’s voornemen om samen te werken met GEFCO als wereldwijde leider in de industriële logistiek, zal onze positie in de Spaanse autologistiek absoluut versterken. We zijn ervan overtuigd dat het bundelen van onze kennis en ervaring in dit segment onze diensten verbetert en de groei van bedrijven stimuleert.’’

Operationele samenwerking

BERGÉ GEFCO biedt huidige klanten van beide bedrijven een uitgebreid aanbod van logistieke oplossingen. Hierdoor kunnen zij seizoensinvloeden beter managen en beter profiteren van specifieke middelen. Daarnaast verwacht het nieuwe bedrijf sterke operationele samenwerkingsverbanden te ontwikkelen door het samenvoegen van middelen en diensten, en zijn positie op zowel het binnenlandse als het internationale toneel te versterken.

Het nieuwe bedrijf richt zich op de veranderende behoeften in de automotive sector en helpt klanten bij het bereiken van stijgende verkoopcijfers.