Transport Online - Opnieuw meer goederen via de lucht vervoerd

Opnieuw meer goederen via de lucht vervoerd

Opnieuw meer goederen via de lucht vervoerd
04-07-2018 09:49 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG  - In 2017 werd ruim 1,8 miljoen ton goederen vervoerd via de lucht. Met een stijging van 6,8 procent is dit de grootste jaar-op-jaargroei sinds 2010. Net iets meer dan de helft van de goederen wordt naar Nederland vervoerd. Deze goederenstroom steeg ten opzichte van 2016 met 5,4 procent. Dat blijkt uit de Jaarmonitor Goederenvervoer van het CBS.

De uitgaande goederenstroom steeg met 8,3 procent. Elektrische apparaten vormden net als eerdere jaren de grootste groep goederen die met vliegtuigen naar Nederland vervoerd werden (27 procent). In 2017 werden er vooral meer elektrische machines via de lucht naar Nederland vervoerd dan in 2016.

Vooral goederen waarbij snelle levering noodzakelijk is worden vaak via de lucht worden vervoerd, zoals bloemen, planten en voedingsmiddelen.

Meer aanvoer uit het Midden-Oosten

Ruim 95 procent van de luchtvracht wordt via Amsterdam vervoerd. Maastricht profiteerde van de komst van nieuwe vervoerders, waardoor het via Maastricht vervoerde gewicht in 2017 met 43 procent steeg.

De meeste luchtvracht werd in 2017 vanuit China, de VS, Kenia, Rusland en Ecuador naar Nederland vervoerd. Deze landen waren goed voor meer dan de helft van de luchtvracht. Vanuit China, de VS en Rusland kwamen met name elektronica, machines, kleding en chemische producten.

Vanuit Kenia en Ecuador kwamen voornamelijk bloemen.

De aanvoer uit Azerbeidzjan ten opzichte van 2016 steeg met 128,8 procent naar 4 procent van het totaal. Ecuador en Rusland blijven groeien als herkomstlanden van goederen. De aanvoer vanuit deze landen steeg respectievelijk met 15,2 en 11,4 procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions